Izpostavljena novica  

05.05.17

19.5.2017 VABIMO NA ODPRTJE RAZSTAVE IN
PRENOVLJENEGA VAGONA AVTOVLAKA MAKSA KLODIČA

 

 

Ministrstvo za okolje in prostor RS v sodelovanju z Gorenjskim muzejem, Inženirsko zbornico Slovenije, Operativno iniciativo za Bohinjsko progo, Posoškim razvojnim centrom, Slovenskimi železnicami in Turizmom Bohinj, vabi na prvi dogodek v okviru VIII. dneva Alpske konvencije, na katerem bodo predstavili usmeritve za zeleno gospodarstvo, kot jih prinaša 6. poročilo o stanju Alp, ter pokazali na možne in zaželene sinergije s pristopi na področju trajnostne mobilnosti. Tovrstne sinergije so na območju Julijskih Alp s pomočjo lokalnih in nacionalnih deležnikov že dejansko zaživele in predstavljajo podporo razvoju zelenega gospodarstva širše regije.

 

Posvet "Trajnostna mobilnost kot gradnik zelenega gospodarstva - Od Bohinjske proge do razvoja v Alpah" bo potekal v petek, 19. 5. 2017, v Bohinj ECO Hotelu v Bohinjski Bistrici.

 

V okviru posveta bo ob 12. uri tudi Sprejem prenovljenega vagona avtovlaka Maksa Klodiča z odprtjem razstave Gorenjskega muzeja na železniški postaji Bohinjska Bistrica. Upravni odbor IZS je podprl pripravo razstave o tem izjemnem inženirju, o katerem je bil v zadnji številki IZS.NOVO objavljen tudi  intervju (stran 15 in 16). Na slavnostni otvoritvi razstave, bo z nagovorom sodeloval tudi predsednik IZS, mag. Črtomir Remec. Po otvoritvi bo sledila Promocijska vožnja avtovlaka iz Bohinjske Bistrice na Most na Soči.

 

Vljudno vas  prosimo, da se zaradi omejenega števila na posvet čimprej prijavite, najkasneje do 15. 5. 2017 na povezavi:   https://www.1ka.si/a/128997. Udeležba na vseh dogodkih je brezplačna.

 

V primeru zadostnega števila prijav bo organiziran avtobusni prevoz iz Ljubljane do Bohinjske Bistrice in nazaj. Po zaključku v Tolminu je možen povratek z javnim prevozom nazaj v Bohinjsko Bistrico po rednem voznem redu.

 

Podrobnejše vabilo na posvet je objavljeno  tukaj (666 KB).

 

Program ostalih spremljajočih dogodkov je objavljen  tukaj (647 KB).

 

 

 

Vljudno vabljeni!Arhiv »